Configuratie van de Controltool

Om voor de juiste configuratie te kunnen kiezen is het belangrijk om te weten dat de Controltool bestaat uit een frontend en backend gedeelte.

Frontend
De voorkant is wat de Controltool-gebruiker te zien krijgt. De software wordt zichtbaar als ribbon in MS Office applicaties. Hierdoor werken gebruikers vanuit de voor hen meest bekende applicatie. Een Windows-netwerk en Microsoft Office voldoen om direct aan de slag te kunnen.

Backend
In het backend gedeelte zit de afhandeling van gegevensuitwisseling met en opslag van data in de database. Voor het backend gedeelte zijn twee configuraties mogelijk:

Hosted
Standaard en zonder meerkosten wordt de database op één van de servers van Deskwork gehost. Hosting doen wij samen met de enige NEN7510 gecertificeerde hosting provider AMSIO, veilig en op Nederlandse bodem. U hoeft dan niet zelf lokaal een server in te richten en te beheren. Door voor een hosted oplossing te kiezen kunnen wij gemakkelijk bij de database voor onderhoud zonder in uw systeemomgeving te hoeven opereren. Uiteraard kan uw functioneel beheerder wel bij de data.

Lokaal
Het is ook mogelijk om te kiezen voor een lokale configuratie. De database wordt dan op uw MS SQL Server ingericht. Afhankelijk van de aanwezigheid van een bestaande MS SQL Server leidt lokale inrichting tot meer inspanning aan onze kant door intensief contact en afstemming met uw IT-afdeling. Ook voor beheerwerkzaamheden moeten er faciliteiten worden aangebracht voor de medewerkers van Deskwork. Naast hogere initiële kosten voor u zijn wij meer tijd kwijt aan onderhoud, waardoor het onderhoudscontract duurder is dan bij de hosting variant.

Configuratie en gekozen modules
Voor enkele modules moeten er wel bronsystemen worden gekoppeld aan de Controltool-database. De technische implicaties hiervan zijn afhankelijk van de gekozen configuratie en welke productielogistieke- en administratiepakketten worden gebruikt. Wij vertellen u hier in een persoonlijk gesprek graag meer over.