Hoe werkt de Controltool?

Binnen een MS Office applicatie (meestal MS Excel) krijgt de gebruiker op basis van zijn of haar Windows inlognaam toegang tot de Controltool. Zodra de gebruiker MS Excel opent krijgt hij toegang tot de Controltool-ribbon:Op basis van de toegekende rechten worden de juiste administraties, rollen en modules zichtbaar en dus toegankelijk. De rechten daartoe zijn in de database vastgelegd en kunnen gemakkelijk worden beheerd door één of meer functionaris(sen) uit de eigen organisatie. Na het selecteren van de gewenste module klikt men op 'Starten'.

Invoeren gegevens
Middels 'Invoerschermen' kunnen na het selecteren van de juiste kostenplaats gegevens worden toegevoegd, bewerkt of verwijderd en vervolgens opgeslagen met één druk op de knop.

Analyse
Om informatie te analyseren maakt de Controltool gebruik van de standaard functionaliteit 'Draaitabellen' van MS Excel. De draaitabel wordt door de Controltool gevuld vanuit de database. Hierdoor is het mogelijk om vanaf het hoogste niveau in te zoomen tot op het laagste detailniveau! Afhankelijk van de toegekende autoratisatie kan de gebruiker op deze wijze snel en accuraat de meest recente cijfers analyseren.

Rapportage
Om periodiek te rapporteren kunnen er (standaard) rapporten worden ondergebracht in de Controltool. Het is ook mogelijk om uw bestaande Excelrapportages automatisch te laten vullen, met één druk op de knop.

Om KPI's inzichtelijk en in samenhang te presenteren maken wij gebruik van Dashboards. 

Wilt u de Controltool zelf ervaren? Neem dan contact op voor een Demo.